سوالات متداول کشاورزی

کاربران گرامی در این بخش تلاش شده است تا به پرسش های عمومی و رایج در زمینه استفاده از کودهای زراعی و مبارزه با آفات کشاورزی پاسخ داده شود.

شما همچنین می توانید از بخش  مقالات آموزشی سایت، اطلاعات خود را در زمینه گیاه پزشکی و حاصلخیزی پایدار افزایش دهید.

سوالات متداول کشاورزی
1- راه کارهای مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز با استفاه از سموم مجاز در کشور چیست؟
لطفا به فایل پیوست مراجعه بفرمایید.
2- نقش عناصر اصلی غذایی در تغذیه گیاه چیست؟

N- ازت : این عنصر به عنوان مهمترین عنصر غذایی در گیاه شناخته می شود. چون ازت جزء مهمی از مولکول کلروفیل را تشکیل می دهد و بدون وجود ازت حلقه های پرفینی چهار طرف مولکول کلروفیل تشکیل نخواهد شد،بنابراین اولین علائم کمبود ازت بصورت رنگ پریدگی و کلروز برگهای پیر نمایان میشود.
P – فسفر: به طور کلی کمبود فسفر باعث کاهش سرعت پردازش و بهره وری از کربو هیدرات می شود در حالی که تولید کربوهیدرات از طریق فتوسنتز ادامه دارد . در نتیجه این فرایند ، افزایش تدریجی کربوهیدراتها و رنگ سبز تیره برگ ها ایجاد می شود . در بعضی گیاهان کمبود فسفر باعث رنگ بنفش می شود, مانند گوجه فرنگی . چون فسفر در گیاه به صورت سیال است وقتی که گیاه دارای کمبود فسفر است, برگهای پیرتر به برگهای مریستمی فعال انتقال می یابد و اثر این کمبود در بخش های پائینی گیاه (پیرتر) نمایان می شود.
K- پتاسیم: پتاسیم نقش کلیدی در فتوسنتز دارد. یون پتاسیم انتقال مواد حاصل از فتوسنتز را تسریع می‌کند. این امر احتمالاً مربوط به فرآیندهای فتوفسفوریلاسیون است. به طوری‌که هرگاه مقدارK+ در گیاه زیاد شود احتمالاً تولیدATP زیاد می شود که خود در بارگیری آوندهای آبکش با مواد ساخته شده فتوسنتزی لازم است. افزایش فتوفسفوریلاسیون و انتقال الکترون فتوسنتزی در گیاهانی که به خوبی از یون پتاسیم برخوردار هستند مشاهده‌شد. میزان فتوسنتز در بسیاری از گونه هایی که در معرض استرس نمک (NaCl) هستندکاهش می‌یابد.

3- روش های مبارزه با آفات و بیماری های درخت سیب چیست؟

کرم سیب: شخم زدن- هرس کردن – از بین بردن علفهای هرز- جمع آوری میوه های آلوده- استفاده از سموم شیمیایی همانند سموم زولون(5/1 در هزار)،گزرانتیون (2 در هزار)،دیازینون(5/1 درهزار) که زمان مبارزه با استفاده از اطلاعیه های بیش آگاهی صورت می گیرد.
کرم سفید ریشه: شخم عمیق- از بین بردن علفهای هرز- روش شیمیایی : 4 تا 5 گرم پودر دیازینون را در هر متر مربع خاک می باشند که پس از پاشش آبیاری صورت می گیرد که معمولا این کار در اوائل بهار و اوائل تابستان صورت می گیرد.
سوسک شاخه بلند رزاسه: با قطع و سوزاندن شاخه های آلوده می توان جمعیت آفت را کاهش داد.برای سمپاشی این آفت اولین سمپاشی در اول تیرماه انجام و برای کسب نتیجه موفقیت آمیز دومین سمپاشی به فاصله 15-10 روز بعد تکرار می گردد برای سمپاشی بایستی از سموم نفوذی قوی استفاده نمود.
سفیدک سطحی سیب: هرس شاخه ها و سرشاخه ها – ارقام مقاوم مانند سیب زرد لبنانی ،(لیشنر،گلدن)- استفاده از قارچ کش های گوگرد، کاراتان ،که زمان استفاده از آن نوبت اول هنگام تورم جوانه ها ،نوبت دوم بعد از ریزش گلبرگها و نوبت سوم بستگی به شرایط جوی دارد

4- گل انگیزی در درخت پسته چگونه است؟

پسته گیاهی دو پایه است و گلهای نر و ماده آن بطور مجزا بر روی درختان ظاهر می شود . گل آذین آن خو شه مرکب و بصورت جانبی بر روی شاخه های یکساله ظاهر می شود . اختصاصی شدن وانگیزش گل ، در سال قبل از گلدهی و بر روی شاخه های ظهور یافته فصل جاری انجام می شود. جوانه های گل بزرگتر از جوانه های رویشی و نوک آنها دارای تحدّ ب بیشتری است که این اختلاف در فصل زمستان قابل تشخیص می باشد .
گل ماده همانند گل نر خوشه ای می باشد ، با این تفاوت که شکل قرار گرفتن گلها بر روی خوشه بصورت منفرد و با فاصله از یکدیگر است . گلهای ماده ابتدا به رنگ سبز هستند که این رنگ را تا دو روز حفظ می کنند . اگر در این فاصله دانه های گرده به آنها نرسد و عمل لقاح انجام نگیرد ، رنگ کلاله سرشاخه ای آن به قرمز مایل به قهوه ای تغییر می کند . سپس کلاله خشک شده و می ریزد .
در صورت تلقیح ، خوشه های گل ماده شروع به رشد کرده و دانه های آن به تدریج بزرگ می شوند . پوست نرم خارجی دانه ها در حین رشد ، رنگهای سبز و صورتی آمیخته به زرد و بنفش کم رنگ به خود می گیرد .

5- روش های مبارزه با سفیدک سطحی در خیار چیست؟

استفاده از ارقام مقاوم ، حذف علفهای هرز اطراف گلخانه، استفاده ازکود های حاوی فسفر، استفاده از قارچ کش کاپراس (در لیست محصولات سایت موجود می باشد)، استفاده از محصول دکو فوسکی (در لیست محصولات سایت موجود می باشد).

سوالی دارید؟

سوالات و پیشنهادات خود را با کارشناسان آگرکو مطرح کنید:

keyboard_arrow_up